Ny nordisk mad, lokalgroet og kreativt iscenesat efter årstiden, ligger milevidt fra provianten i sejlskibenes tid.
På Marstallernes vidtgående jagter, skonnerter og barkentinere var kosten enkel, grovkornet og nødvendig - og den afspejlede tit barske og yderst nøjsomme vilkår på havet.
Fortællinger om kosten om bord er ikke for sarte sjæle.
Der blev dog også lavet dog mad i kabyssen, næsten som hjemme i Marstal: hel hvidkål med ma', torsk med fedtegrever, æbleskiver med svesker og tvebaksbudding af skonrogger.
Se anmeldelser af bogen i Kristeligt Dagblad den 1.8.2015 i artiklen "Havvand i køjen", hvor anmelder bl.a. skriver: "Det er en meget levende bog, udbytterig at gå på opdagelse i".
Den 17.7.2015 anmeldes bogen i Fyns Amts Avis og 3.8.2015 artiklen "Kabelgarn og nonnebryster", hvor forfatteren beretter om bogens tilblivelse. Endvidere er bogen anmeldt af Inge Adriansen for Dansk Historisk Fællesråd på historie-online.dk samt i Weekendavisen den 14.08.15 i artiklen "Nonnebryster og skønne skrøner".
© Marstal Søfartsmuseum 2015-2023