Nyt på museet

Sejlende fortællinger Fremhævet

Sejlende fortællinger - søgående kunst i børnehøjde

Sejlende fortllinger

 

Velkommen til udstillingen ’Sejlende Fortællinger’ på Marstal Søfartsmuseum. Udstillingen består af internationale illustrationskunstværker lavet af prisbelønnede børnebogsillustratorer - alle med havets fortællinger som omdrejningspunkt. Her finder man eventyr som Den Lille Havfrue, Sinbad Søfareren og mange andre myter, legender og motiver fra havet, særligt det Nordlige Atlanterhav og Det Baltiske Hav. Ud over billederne inde på museet kan man også se de store originale sejlskibssejl, omkring museet. Disse er illustreret af børnebogsillustratorerne Viive Noor (Estland), Peter Uchnár (Slovakiet) og Ida Exner (Danmark).

BIBIANA Danmark har skabt udstillingen i samarbejde med de to internationale børnekunsthuse ’Estonian Children’s Literature Centre’ i Tallin og ’BIBIANA – International House of Art for Children’ i Bratislava. Besætningen på Samka og Marstal Søfartsmuseum har været behjælpelig med at rigge udstillingen an.

BIBIANA Danmark er en non-profit forening, der arbejder for at inspirere og undervise børn i kunst og kultur ved at formidle verdens bedste børnebogsillustrationer gennem nytænkende og internationale udstillings- og undervisningskoncepter. I samarbejde med Marstal Søfartsmuseum vil alle interesserede skoler blive tilbudt undervisningsmateriale der tager udgangspunkt i udstillingen. Det er udstillinger og kulturaktiviteter der er dedikeret til fantasien og evnen til at skabe nye verdener og nye virkeligheder. Foreningen tror på, at børnebogsillustrationer på tværs af landegrænser og sprogbarrierer udfordrer vores vante tankegange, hjælper os med at forstå hinanden, og giver os evnen til at se verden med nye øjne.

BIBIANA Danmark formidler udelukkende kunst, der er lavet TIL børn. Gennem nytænkende kunstudstillinger med prisvindende børnebogsillustrationer, skabes unikke oplevelser, som børn og voksne kan være fælles om, men altid på børnenes præmisser. Foreningen formidler kunst til alle børn i hele Danmark. Derfor udstiller de ikke bare i en museumsbygning i en storby, men rejser rundt med udstillingerne. I sommeren 2016 har BIBIANA Danmark udstillet om bord på M/S Samka, alias kunstskib M/S Bibiana. Togtet gik til Nordjylland, hvor SAMKA har anløbet både små og store havnebyer samt til hovedstaden.

Nu er udstillingen nået til Marstal Søfartsmuseum og sejlene er sat! Eventyret venter forude. Så hop om bord i udstillingen og slip fantasien løs. Mærk med alle sanser, hvordan sagn og eventyr fra havet bliver vakt til live gennem det baltiske havs bedste børnebogsillustrationer.

Udstillingen giver også mulighed for at dykke ned i børnelitteratur fra hele verden. Slip den indre søfarer og eventyrer fri, synk ned i nogle bløde puder og læs løs af den blå børnelitteratur.

Udstillingen er blevet til ved hjælpe af midler fra Nordea Fondens pulje ’Det Gode Liv’.