Nyt på museet

Stillingsopslag: Museet søger nyt besætningsmedlem! Fremhævet

Vi søger nyere tids historiker/søfartshistoriker med ansættelse pr. 1. juni 2018.

 

Marstal Søfartsmuseum er en statsanerkendt selvejende institution.

Arbejdsområderne er søfartshistorie med udspring og omdrejningspunkt i den lokale søfart fra begyndelsen af 1600-tallet op til i dag.

Museet er et decideret søfartsmuseum og består af tre udstillingsbygninger, en administrationsbygning, en magasinbygning og en værkstedsbygning samt værksteder og skibsbygningsplads på havnen – det hele samlet inden for en radius af tre minutters gang og beliggende på waterfronten. Ud over den forhyrede besætning er der tilknyttet et team af frivillige.

Vi har brug for en historiker, der kan håndtere registrering og bidrage til at markere museet formidlingsmæssigt og forskningsmæssigt inden for den marstalske sejlskibssøfart og dansk coasterfart. Inden for sejlskibsfarten er det aktuelt newfoundlandsfarten, der satses på. Dette skal ses i sammenhæng med, at Nationalmuseets Newfoundlands skonnert Bonavista restaureres på Marstal Havn i tæt samarbejde mellem Nationalmuseet og Søfartsmuseet. Skonnerten bliver klar til sejlads foråret 2019 og skal drives i museets regi. I forbindelse med museets fokus på coasterfart er museet involveret i museumscoasteren Samka, og sejlads og formidlingsaktiviteter tilknyttet skibet må påregnes.

Du skal ud fra din faglige baggrund være i stand til at deltage i det almindelige museumsarbejde såsom registrering af genstande, arkivalier og fotos, besvarelse af forespørgsler og foretage rundvisninger – også på havnen.

Udover kendskab til søfartshistorie og generel maritim viden (kan læres!) vil IT- og formidlingskompetencer være en fordel. Du vil indgå som en del af museumsteamet og herunder være tilknyttet vagtholdet (alarm- og tyveri), hvilket indebærer bopæl i en rimelig nærhed af museet. Der udover vil det være velset at du har forkærlighed for skibe og søfart og kan gå med på havnen for at tjekke museets fartøjer.

Hvis du mener at være i besiddelse af den grundlæggende ballast og har ønske om at blive forfremmet til øbo – eller allerede har denne kvalitet - hører vi gerne fra dig. PHD ingen hindring.

Send en mail til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., brev til Marstal Søfartsmuseum, Prinsensgade 1, 5960 Marstal eller ring for yderligere oplysninger på 62 53 23 31. Indhent oplysninger om museet på hjemmesiden www. marmus.dk, eller endnu bedre: Kom og oplev den ægte vare!

Ansøgningsfrist 14. maj 2018 klokken 12.00.

Jobsamtaler afholdes i uge 21.