Butik

Sørens Somalia

Print
Karsten Hermansen og Søren Lyngbjørn * Marstal Søfartsmuseum 2014 * 190 s. H.: 19,0 cm x B.: 13,0 cm
Karsten Hermansen og Søren Lyngbjørn: Sørens SomaliaKarsten Hermansen og Søren Lyngbjørn: Sørens Somalia
kr 99,00
Rabat: kr - 26,00
Pris / kg:
Beskrivelse

Leopards kapring i januar 2011 og de seks besætningsmedlemmers lange fangenskab hos somaliske pirater har haft stor medieinteresse. Aviser og fjernsyn har løbende informeret om pirateriet, om baggrunden, de internationale forholdsregler, rederiernes muligheder i disse situationer og naturligvis også noget om forholdene set med gidslernes øjne. Mange har udtalt sig i sagen, og der er udgivet bøger om pirateriet i almindelighed og om Leopard-sagen i særdeleshed.

Leopards kapring blev speciel. Ikke alene fordi besætningen måtte forlade skibet, men også fordi alle seks mand blev sat i land, og fordi forløbet kom til at strække sig over ikke mindre end 839 dage og dermed blev en af Danmarkshistoriens længste gidselsager.

Selv om der er skrevet og fortalt om gidslernes situation flere gange, er det første gang, at hele forløbet fremlægges fra et gidsels synsvinkel. Historien er skrevet på baggrund af en lang række samtaler med Leopards styrmand Søren Lyngbjørn. Udgangspunktet er altså Lyngbjørns fortælling. Der er ingen garanti for, at vi får den fulde sandhed. Der kan være detaljer, som er glemt, selv om andre husker dem tydeligt, noget er måske fortrængt, medens andet kan være blevet forvrænget i erindringen.

Det afgørende ved historien er imidlertid, at den viser forløbet, som Søren Lyngbjørn opfattede det og husker det. Det er derfor Søren Lyngbjørns personlige fortælling om 839 dage som gidsel, det handler om. Kort sagt: Sørens Somalia.

Log in

© Marstal Søfartsmuseum 2015-2021