Webshop

Kongeblod og fyrstedrømme

Print
Karsten Hermansen / Ærø Museum / 2006, 128 sider, indbundet, 26,5 x 23,0 cm
Karsten Hermansen: Kongeblod og fyrstedrømmeKarsten Hermansen: Kongeblod og fyrstedrømme
kr 100,00
Rabat: kr - 50,00
Pris / kg:
Beskrivelse

Karsten Hermansen har på en særdeles velskrevet måde portrætteret en af de mest spændende personligheder blandt de mange hertuger, der stod i et til tider anstrengt, men afhængigt forhold til det danske kongehus.

For hertug Hans den Yngre (der blandt andet opførte Søbygaard på Ærø) var ambitionerne ganske vidst større end vingerne kunne bære, men det gør så absolut ikke bogen mindre læse- og seværdig. Hertug Hans den Yngre ( 1545-1622) var yngste søn af Christian III og havde dermed en position på et af samfundsstigens øverste trin. Han var hertug af Slesvig og Holsten og havde store godsbesiddelser på blandt andet Ærø, Als og Sundeved. Hele livet følte han imidlertid, at noget manglede. Hans selvforståelse svarer simpelthen ikke til realiteterne, og netop dette misforhold blev en livslang drivkraft for hertugens gøren og laden.

Han den Yngre er en vigtig skikkelse i historien. Ikke kun på grund af sin energiske indsats i levende live, sine byggerier, sine veldrevne landbrug og mange børn, men også fordi han blev stamfar til det nuværende danske kongehus og i dag har efterkommere i de fleste europæiske konge- og fyrstehuse.

Bogen er i fornemt og meget gennemarbejdet layout. Årets bedste lokale bogudgivelse.

Log in

© Marstal Søfartsmuseum 2015-2018
Design, produktion og seo: demand.dk