Webshop

Skibskost i sejlskibstiden - fortællinger fra Marstal

Print
Mette Eriksen Havsteen-Mikkelsen * Marstal Søfartsmuseum 2015 * Hæfte, H.: 21,0 cm x B.: 21,0 cm, 116 s.
kr 189,00
Rabat:
Pris / kg:
Beskrivelse

Ny nordisk mad, lokalgroet og kreativt iscenesat efter årstiden, ligger milevidt fra provianten i sejlskibenes tid.

På Marstallernes vidtgående jagter, skonnerter og barkentinere var kosten enkel, grovkornet og nødvendig - og den afspejlede tit barske og yderst nøjsomme vilkår på havet.

Fortællinger om kosten om bord er ikke for sarte sjæle.

Der blev dog også lavet dog mad i kabyssen, næsten som hjemme i Marstal: hel hvidkål med ma', torsk med fedtegrever, æbleskiver med svesker og tvebaksbudding af skonrogger.

Se anmeldelser af bogen i Kristeligt Dagblad den 1.8.2015 i artiklen "Havvand i køjen", hvor anmelder bl.a. skriver: "Det er en meget levende bog, udbytterig at gå på opdagelse i". 

Den 17.7.2015 anmeldes bogen i Fyns Amts Avis og 3.8.2015 artiklen "Kabelgarn og nonnebryster", hvor forfatteren beretter om bogens tilblivelse. Endvidere er bogen anmeldt af Inge Adriansen for Dansk Historisk Fællesråd på historie-online.dk samt i Weekendavisen den 14.08.15 i artiklen "Nonnebryster og skønne skrøner".

 

Log in

© Marstal Søfartsmuseum 2015-2018
Design, produktion og seo: demand.dk