Webshop

J. Lauritzen II Skibene i årene 1952-2013

Print
Ole Stig Johannesen * Editions Maritimes * 2013 * Indbundet, 240 sider, H.: 30,0 cm x B.: 21,5 cm
Ole Stig Johannesen: J. Lauritzen IIOle Stig Johannesen: J. Lauritzen II
kr 490,00
Rabat:
Pris / kg:
Beskrivelse

Beretningen om rederiet J. Lauritzen i bind II er fortsat historien om rederiet, der gik sine egne veje og ofte klarede sig bedre end mange andre. Søfart er som bekendt en cyklisk branche med op- og nedture, men Rederiet har dog netop nu klaret sig gennem 125 år.

Det er også historien om et rederi, der i tidens løb har virket inden for alle former for skibsfart og beskæftiget alle slags skibe - vel med undtagelse af hvalkogerier. Særdeles velkendt i offemntligheden var de små , rødmalede polarskibe og deres sejlads fra Norpol til Sydpol. I maritime kredse var navnet Lauritzen måske endnu mere forbundet med køleskibsfarten, et område hvor Rederiet blev ledende på verdensplan og globalt største operatør.

Det er endelig fortællingen om rederier, der adskilige gange markerede sig i samfundet både i ord og handling, og som havde en ganske særlig holdning til sine ansatte. Det moderne ord personalepleje har altid været en integreret del af Lauritzenånden - dog ikke af proftimæssige, men af holdningsmæssige årsager.

I denne sammenhæng er Lauritzen Kosan ikke medtaget, ej heller borerigge eller færgerederier.

Hvert fartøj i rederiet fra 1952 til 2013 bliver beskrevet gennem store flotte fotos og en kort fakta tekst, suppleret med hændelser og forlis, for visse skibe.

Bogen er en flot indbundet udgivelse illustreret med mange flotte billeder af rederiets skibe.

Log in

© Marstal Søfartsmuseum 2015-2018
Design, produktion og seo: demand.dk