Webshop

Millionær den ene dag og fattigrøv den næste

Print
Mikkel Kühl, Marstal Søfartsmuseum, 80 sider 2003.
Mikkel Kühl: Millionær den ene dag og fattigrøv den næsteMikkel Kühl: Millionær den ene dag og fattigrøv den næste
kr 69,00
Rabat: kr - 60,00
Pris / kg:
Beskrivelse

Fiskeriet i Marstal gennem 100 år

Denne meget læseværdige udgivelse er rigt illustreret af mange fine fotos fra tidligere tider og op til nutiden. Mikkel Kühl tager afsæt i 1500-tallet, men bevæger sig lynhurtigt op til 1900, hvor behovet for en organisering af den tids store erhvervsfiskeri efterhånden var blevet så stort, at Marstal Fiskeriforening blev en realitet i 1903. I bogen fortælles om tidlige love og forordninger, som begrænsede fiskeriet allerede i slutningen af 1800-tallet, hvor bomtrawl blev forbudt, medens åledrivvodsfiskeriet blev lovliggjort med visse begrænsninger.

Vi bliver ført ind i Marstal fiskernes forskellige fiskerimetoder gennem tiden, snurrevod, bundgarn kasteruser, not,ruser, trawl, kroge- og garnfiskeri. Desuden er bogen fyldt med fiskernes egne beretninger om livet blandt fiskere, fisk og fangstredskaber, og det er ikke kedelig læsning. Der er dramatisk læsning om Marstal Bjergelaug, som altid var parat, hvis nogen var i havsnød.

Karnevalsoptog, sommerudflugter og pålidelighedssejladser er også fyldigt omtalt. Bogen giver et godt indtryk af fiskeriet fra Marstal med opsving og nedgang. Fiskeriet i Marstal kulminerede i 1910, hvor der var hele 146 indregistrerede fiskefartøjer i byen.

Log in

© Marstal Søfartsmuseum 2015-2018
Design, produktion og seo: demand.dk