Nyt på museet

VI, DE DRUKNEDE - TOTALTEATER Featured

VI, DE DRUKNEDE - TOTALTEATER

- Carsten Jensens fantastiske fortælling omsat til stormfuldt, internationalt totalteater i Marstal

Teater Vi de druknede

DATO 6.-10. august kl. 20.30
STED HCC Bådeværft, H. C. Christensensvej 2, Marstal, Ærø
BILLET 210 kr. / grupper 150 kr. / unge under 25 år 100 kr.
- købes på www.metropolis.dk & www.baggaardteatret.dk
VARIGHED 100 min.

 

”Vi, de Druknede” er titlen på en eventyrlig roman af Carsten Jensen om fødebyen Marstals storhed og fald – en fortælling om dristige sømænd, som trodser skæbnen, døden og familien for at betvinge havet.

Romanen har besat hundredetusindvis af læsere med sine fortællinger fulde af længsel, hjerteblod og dyb menneskelig indsigt. Blandt de mest passionerede fans er det banebrydende belgiske musikteater Walpurgis. Med romanen som kompas og inspiration sejler de nu ud på de syv have ombord på fremadstormende sejlskibe og synkende krigsskibe for at iscenesætte denne moderne Odyssé.

En fortælling så dybt forankret i Marstal skal naturligvis opføres her, hvor byen, marstallerne og det skummende hav sætter scenen, og hvor et af byens historiske bådeværfter lægger rum til råt, højaktuelt totalteater med 20 medvirkende.

Grænserne mellem fortid og nutid, myter og virkelighed, flyder sammen, når vi gennem øjnene på skibsreder Albert Madsen ser en verden på kollisionskurs. Når vi frygter mågemorderen Herman, og samtidig genkender ham dybt i os selv. Og når enken Klara Friis overtager roret i Marstal for at ændre kursen drastisk.

Med om bord er fire hollandske musikere med et arsenal af sammentømrede instrumenter, en belgisk-irakisk danser, en violinspillende albansk operasanger, en halvt-kinesisk tegner med en basguitar, en 71-årig sødygtig flamsk skuespiller, to unge sultne skuespillere, en scenograf med en trompet, en komponist med en skrue løs og otte lokale sangere med havgusen drivende i årerne.

CARSTEN JENSEN OM FORESTILLINGEN:

”Jeg arbejdede i fem år på min roman om sømændene fra Marstal, Vi, de Druknede. Judith Vindevogel og hendes teater Walpurgis har arbejdet mindst lige så mange år på deres storslåede forestilling over min bog. De har stået igennem storme og udholdt vindstille i en ikke altid lige nem produktion, men på ambitioner og drømme har de aldrig givet afkald, og nu lander de omsider samme sted, som jeg og så mange sømænd engang satte ud fra, Marstal Havn, hvor udsigten til master, rig, hav og øer udgør den bedst tænkelige kulisse. Det bliver stort for mig, for romanen, for marstallerne og for kunsten og Walpurgis. Jeg kan slet ikke vente på sommerens store begivenhed i Marstal!”

OM KUNSTNERNE:

WALPURGIS er et generøst og eventyrlystent belgisk kompagni med rødder i opera. De skaber uforglemmeligt musikteater til publikum i selskab med skuespillere, sangere og musikere af vidt forskellig støbning.

Walpurgis blev stiftet i 1987 af sopran Judith Vindevogel, som stadig er leder, og kompagniet er blevet en af de europæiske pionerer inden for aktuelt, samfundsorienteret musikteater af højeste kvalitet. De udforsker teatrets musiske potentiale og musikkens teatrale potentiale og arbejder ofte stedspecifikt.

Walpurgis har skabt over 50 forestillinger, heraf flere internationale hits. Eksempelvis forestillingen ”de noces” – en storslået, stedspecifik forestilling med inspiration fra både Tjekhov og Stravinski, der turnerede internationalt 2005-13 med fire pianister, seks perkussionister, 16 sangere, en kok og et varierende antal skuespillere.

BOT bruger rungende maskineri og det hollandske sprog til at skabe idiosynkratisk lydkunst: råt, poetisk, analogt og fysisk – med medfølelse og en god dosis humor.

Siden 2009 har hollandske BOT udviklet deres helt eget sprog, der forener musik, objektteater og mekanisk lydkunst til levende, musikbårne, originale forestillinger. De opfinder og bygger selv instrumenter og lydmaskiner, som passer til deres rå visuelle poesi og skrøbelige, hjertevarme musik. De er især kendt for deres stedspecifikke produktioner, bl.a. en serie iscenesættelser af industrialiseringens bygninger. De optræder ofte på de store teaterfestivaler i Europa og anerkendes af både kritikere og publikum for at have skabt en helt særegen tilgang til musikteater.

Log in

© Marstal Søfartsmuseum 2015-2018
Design, produktion og seo: demand.dk